Σπυριδούλα Πατούνα

Στο κέντρο Συνείδηση παρακολούθησα έναν κύκλο Σεμιναρίων 32 ωρών που είχε ως θέμα 4 βασικές προσεγγίσεις της ψυχολογίας, Ουμανιστική, Ψυχαναλυτική, Γνωσιακή και Συνθετική. Κάθε ενότητα είχε 4 ώρες θεωρία και 4 ώρες πρακτική. Για μένα η παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει σε σεμιναριακό μάθημα. Πήρα παρα πολλά εφόδια τα οποία και απέκτησα μια πολύ καλή αντίληψη των θεωριών. Αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε 8 ώρες αποκτά θεωρητικές γνώσεις τις οποίες θα έπρεπε να διαβάσει πολύ για να τις έχει, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για Σεμινάρια με ποιότητα. Το πρακτικό κομμάτι βοηθούσε πολύ στην κατανόηση της θεωρίας και κάλυπτε τις όποιες απορίες.
Οι γνώσεις που πήρα με βοήθησαν επίσης όταν ξεκίνησα να διαβάζω για τις εξετάσεις του μεταπτυχιακού που ξεκίνησα (Συμβουλευτική), και έχοντας παρακολουθήσει το σεμινάριο ανέτρεχα συχνά σε όσα είχαμε διδαχθεί και κάνει εκεί.
Το κλίμα που επικρατούσε στα σεμινάρια ήταν πολύ όμορφο. Ήρθαμε όλοι κοντά, η Τόνια Αντωνά που είναι η διδάσκουσα/συντονίστρια είναι ένα εξαιρετικά φιλικό άτομο που μας έκανε όλους να νοιώσουμε οικεία από την πρώτη στιγμή, ενώ εκτός από τις πολύ καλές γνώσεις της και τις κατατοπιστικότατες διαλέξεις της, διαθέτει επίσης πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα συνεχές ευχάριστο κλίμα.
Σχετικά με την τιμή, επειδή έχω παρακολουθήσει και αλλού σεμινάρια έχω να πω ότι πρώτη φορά είδα τόσο καλή τιμή με τόσο καλή ποιότητα μαζί.
Αξίζει και με το παραπάνω. :)

Σπυριδούλα Πατούνα,
Νηπιαγωγός και νυν μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ "Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία".